Hundborgstenen

Den 170 ton tunge vandreblok blev skubbet til Hundborg under istiden fra Larvik i Norge. Stenenn er af granit typen larvikit og denne kæmpe er Danmarks 6 største sten basseret på dens volumen.

Inden stenes udgravning i 2019 var stenen kun synlig ca. 10cm over jordens overflade på en mark tæt ved Hundborg i Thy. Iflg. kilder har stenen senest været gravet fri i 1940'erne, da den var til irritation for landmanden. Den har været forsøgt sprængt i stykker, men efter flere mislykkes forsøg uden held blev den dækket til igen. Inden udgravningen kendte man ikke  størrelsen men var ret sikre på den lå på listen over top 10 største sten i Danmark.

Efter blotlæggelsen  udgravningen skulle stenen flyttes ca. 100m til den nuværende position, men dette vidste sig at være en større opgave før det lykkes først fjerde gang med nogle af landets største trækkere fra RedningDanmark.

 

Hundborgstenen fik en ny placering for, at opnå bedre synlighed og tilgængelighed. Den ligger i dag ca. 50m fra vejen i Naturområde med  udsigt ud over Hundborg Mose, hvor der er skabt en perfekt turistattraktion for en udflugt med bord/bænke, handicapvenlig sti og gode parkeringsforhold.

Hundborgstenen findes her: Brendhøjvej 15, 7700 Thisted

Denne attraktion er gratis og altid tilgængelig.

1 thought on “Hundborgstenen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FÅ ALTID DE BEDSTE PRISER HER PÅ HJEMMESIDEN
Nights 2
Rooms 1
Adults 2
Children 0
Our Best Rate dk 1,426
dk 1,426
dk 1,426
dk 1,426